У Білому домі поки що не можуть підтвердити плани щодо постачання Україні ППО Patriot – Кірбі

У Білому домі поки що не можуть підтвердити плани США щодо включення систем ППО Patriot до наступного пакету військової допомоги Україні.

Як повідомив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі, інформує Rai News.

«Я не можу підтвердити повідомлення преси щодо постачання Patriot до України. Ми завжди прозорі щодо пакетів зі зброєю, які ми відправили та відправимо до Києва», - заявив Кірбі, відповідаючи на запитання щодо включення систем ППО до нового пакету військової допомоги.

Він також зазначив, що США готують ще один пакет допомоги Україні, в якому перевагу віддано системам ППО. Але деталей цієї допомоги Кірбі не розкрив.

Раніше журналісти CNN повідомляли про те, що влада США завершує підготовку планів про постачання Україні систем ППО Patriot - про передачу озброєння може оголосити вже цього тижня.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, системи ППО Patriot є дуже важливими для України, вони можуть з'явитися на озброєнні нашої армії на наступному етапі війни.

Зазначимо, США допоможуть зміцнити ППО України після відмови у системах Patriot.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО