Залужний поговорив по телефону з генералом Міллі: що відомо

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з очільником Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Про це він повідомив у Facebook.

«Подякував за значні зусилля, які генерал Міллі особисто, міністр оборони Остін та президент Байден докладають для забезпечення потреб Сил оборони України у відсічі російської повномасштабної агресії», – підкреслив головнокомандувач.

За його словами, він поділився з американським генером оцінками ситуацій на фронті. Також поінформував його про безпекові ризики, які несуть масовані російські ракетні удари.

Крім того, Залужний повідомив деталі запитів ЗСУ в озброєнні та техніці, системах протиповітряної та протиракетної оборони.

«Запевнив, що, попри складні умови ведення бойових дій, ми продовжуємо боротьбу до перемоги», – додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу та обговорив з ним співпрацю щодо захисту України від російського ракетного терору.

Також Україна веде переговори про передачу їй ракет C-300, оскільки вони досить успішно працюють на фронті, а в нашій країні вже давно не вироблялись.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО