Частину ракет для ударів по Україні рф відправляє прямо із заводу – розвідка

Читать на русском
Росія почала використовувати стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні.
Укрінформ

Росія почала використовувати стратегічний запас за деякими видами озброєння, а також ракети, виготовлені цього року, зокрема в серпні.

Про це повідомляють в українській розвідці.

Зауважують, що деякі ракети росія відправляє для ударів по Україні просто з конвеєра. Наскільки їх вистачить, багато залежить від виробництва, яке впало порівняно з довоєнним періодом. Проте окупанти обходять санкції та досі здатні випускати деяке озброєння.

«На жаль, рф за рахунок того, що обходить економічні санкції, ще здатна випускати певну кількість крилатих ракет та іншого озброєння, яке використовується проти нашої держави», – зазначив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

У розвідці додають, що впродовж 2 місяців росія вивозила артилерійські боєприпаси 122 мм, 152 мм з Білорусі. Наразі тривають перемовини росії з іншими країнами щодо постачання боєприпасів, ракетного озброєння до РСЗВ «Смерч» та «Ураган». Загарбники намагаються також отримати балістичні ракети від Ірану. Скібіцький зауважив, що існують відповідні проєкти домовленостей угод між цими країнами, але на сьогодні поставок такого озброєння не зафіксовано.

Нагадаємо, нова ракетна атака росії на Україну може бути так само масштабною. Наслідки такого удару можуть бути довготривалими. Але українці не повинні зациклюватись на ймовірності атаки весь час.

У листопаді сили протиповітряної оборони збили понад 70% ракет та 80% безпілотників, випущених росією по території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: