Ведуться переговори з партнерами щодо передачі Україні ракет C-300 – Резніков

Читать на русском
Україна веде переговори про передачу їй ракет C-300, оскільки вони досить успішно працюють на фронті.

Україна веде переговори про передачу їй ракет C-300, оскільки вони досить успішно працюють на фронті, а в нашій країні вже давно не вироблялись.

Про це заявив глава Міноборони України Олексій Резніков на спільному брифінгу з міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес у четвер, 1 грудня.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«С-300 дуже успішно працюють. Справа в тому, що вони не виготовлялися в Україні. Тобто ми не маємо виробництва ракет С-300, тому ми використовуємо запаси. З усіма міністрами оборони тих країн, які на озброєнні також мають С-300, ми ведемо переговори щодо можливості поповнення цього запасу ракет з їхніх складів та арсеналів», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що російські війська завдали по території України 16 тисяч ракетних ударів з початку повномасштабного вторгнення. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Глава Міноборони також оприлюднив звіт, в якому детально прописано – скільки ракет залишилося у російської армії після дев'яти місяців війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: