Падіння ракети: Моравецький не виключив прибуття польських слідчих в Україну

У разі необхідності польські слідчі, котрі розслідують падіння ракети у Пшеводуві Люблінського воєводства, виїдуть до України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє польське радіо RMF24.

За його словами, уряд прагне з'ясувати цей інцидент, ретельно досліджуючи кожну деталь, з'ясовуючи потенційні неточності.

«Щойно буде необхідно, польські слідчі виїдуть в Україну. Ми хочемо якнайтісніше співпрацювати також і з українською стороною, тому що давайте не забувати – вони там сьогодні воюють за мир, за безпеку, за мир у Європі, а отже, й в Польщі. Там вони гинуть на своїх барикадах, у своїх окопах, також за наш мир та нашу безпеку», - наголосив прем'єр-міністр.

очільник польського уряду також наголосив, що Польща отримує підтримку від американських союзників.

«Сьогодні я зустрічався з американською делегацією, яка також представила мені певну послідовність подій, які, швидше за все, мали місце на той час», - повідомив Моравецький, зазначивши, що слідчим, експертам та фахівцям слід залишити свободу дій.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила на всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що немає доказів того, що саме впала російська ракета. Найімовірніше, це була ракета С-300, яку використовували сили оборони України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також наголосив, що провини України в цьому інциденті немає, а остаточну відповідальність несе росія, яка продовжує війну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО