CNN: Україна повідомила США про спробу перехоплення російської ракети неподалік від польського кордону

Україна повідомила Сполучені Штати про те, що 15 листопада під час російського ракетного удару намагалася перехопити ракету російських терористів недалеко від місця вибуху в Польщі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника з США, який погодився дати коментар на умовах анонімності.

Поки в США не можуть підтвердити, що саме та російська ракета, яку намагалася перехопити Україна, пішла на територію Польщі та вибухнула там. Але ці дані послужили основою для поточної оцінки ситуації Вашингтоном.

У Польщі тим часом заявили, що ракета, яка впала в Люблінському воєводстві Польщі, була радянського виробництва, і, ймовірно, перебувала на озброєнні сил ППО України. Але не можна виключити й сценарії свідомої підготовки такої провокації з боку кремля, щоб посварити поляків з українцями.

Нагадаємо, 15 листопада росія випустила по всій території України близько 100 ракет. Одна ракета впала в прикордонному районі Польщі, в результаті чого загинули дві людини.

Звідки була запущена ракета російського виробництва поки невідомо. Але, за інформацією ЗМІ, літак НАТО в повітряному просторі Польщі відстежив траєкторію ракети.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО