Попри відмову рф від «зернової угоди», з портів України вийшли 12 суден з агропродукцією

З портів України сьогодні, 31 жовтня, вийшли 12 суден із 354,5 тисячами тонн аграрної продукції. Вони прямують до країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У міністерстві зазначили, що представники ООН та Туреччини ведуть переговори з російською делегацією та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи».

Передбачено роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден. Пропозиція була прийнята представниками України, представники росії поінформовані.

«Так, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» сьогодні вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої Продовольчої Програми під егідою ООН. Разом з тим, прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників росії», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 жовтня росія оголосила, що припиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктури заявив, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». Президент Володимир Зеленський підтвердив це і зазначив, що заява росії про призупинення участі в зерновій угоді була очікуваною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО