НАБУ і САП повідомили про підозру нардепці Колісник

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинному народному депутату у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«14 жовтня 2022 року за дорученням керівника САП прокурором повідомлено про підозру народному депутату України IХ скликання в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. На сьогодні дії народного депутата кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції, чинній до 21.07.2021)», – інформує САП.

У повідомленні не вказується прізвище депутата, проте, за інформацією «Слово і діло» з джерел у правоохоронних органах, ідеться про нардепку від «Слуги народу» Анну Колісник.

Як зазначили у НАБУ, за версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Підставою для розслідування зазначених фактів стали результати перевірки, проведеної Національним агентством із питань запобігання корупції, передані НАБУ.

Раніше «Слово і діло» писало, що нардепка Колісник внесла в декларацію недостовірних відомостей на 4 млн грн. Про це йшлося у висновку НАЗК. Матеріали НАЗК передало до НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому голові Національного банку Кирилу Шевченку. Раніше органи також запідозрили нардепа Андрія Деркача у державній зраді та збагаченні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО