Окупанти обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині, є загиблі

У п'ятницю, 7 жовтня, близько 8 ранку російські окупаційні війська з літака обстріляли колону цивільних авто в Херсонській області.

Про це повідомляє омбудсмен Дмитро Лубінець у Телеграмі, а також прес-офіцер поліції Херсонської області Андрій Кований в коментарі «Суспільному».

«Стало відомо, що 7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли автоколону з мирних громадян на Херсонщині. Люди стояли в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту», - йдеться у повідомленні Лубінця.

Водночас, Кований зазначив, що зі слів очевидців, люди почули звук літака в повітрі та побачили, як він при розвороті, зробив випуск снарядів.

«Внаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно, ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей та п’ятеро зазнали поранень», - повідомляє прес-офіцер поліції Херсонщини.

Як зазначається, інформація про кількість загиблих та поранених досі встановлюють.

Нагадаємо, російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу.

Загальна кількість загиблих через ракетний удар окупантів по цивільній колоні зросла до 32.

Також нагадаємо, 1 жовтня між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області було знайдено цивільну евакуаційну колону, розстріляну окупантами.

За даними СБУ, внаслідок обстрілу загинули 24 особи, зокрема 13 дітей та вагітна жінка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО