Північна Корея запустила балістичні ракети у бік Японського моря

У четвер, 6 жовтня, Північна Корея знову випустила балістичні ракети у бік Японського моря. В Японії пролунав сигнал повітряної тривоги.

Про це повідомляє Офіс прем’єр-міністра Японії у Twitter.

«Надзвичайне сповіщення. Північна Корея випустила, ймовірно, балістичну ракету. Стежте за оновленнями», – зазначили у повідомленні.

За даними Reuters, КНДР випустила 2 балістичні ракети малої дальності у напрямку свого східного узбережжя у напрямку Японії. Це сталося після спільних ракетних навчань Південної Кореї та США та повернення американського авіаносця у регіон.

«Це вже шостий випадок за короткий період (12 днів – ред.), якщо врахувати лише ті, що були з кінця вересня. Це категорично не можна терпіти», – прокоментував інцидент прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Водночас відомо, що з початку 2022 року Північна Корея провела 24 ракетне випробування.

Ракети у бік Японії запустили приблизно через годину після засудження Північною Кореєю США за розмови з Радбезом ООН про «справедливі заходи протидії Корейської народної армії на спільні південнокорейські та американські навчання».

Нагадаємо, що 4 жовтня Північна Корея також випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У середу, 5 жовтня, відбулося засідання Ради Безпеки ООН щодо дій КНДР, яке скликали США. Китай та росія виступали проти публічного обговорення на засіданні Радбезу ООН запуску ракети Північною Кореєю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО