Колишнього ватажка «ДНР» Безлера підозрюють у тортурах українців у Криму

Прокуратура Криму повідомила про підозру колишнього ватажка незаконного збройного формування «ДНР», який також причетний до окупації півострова.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Криму у вівторок, 4 жовтня, у Telegram.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянинові росії, активному учаснику подій, які призвели до окупації кримського півострова, саме він пізніше став одним з ватажків незаконного збройного формування, що діяв на Донбасі», – сказано в повідомленні.

Як зазначається, дії підозрюваного кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

«Підозрюваний активно сприяв окупації ЗС рф території Автономної Республіки Крим. У березні 2014 року, перебуваючи у м. Сімферополь, підозрюваний разом зі спільниками викрав трьох громадян України через їх публічну демонстрацію проукраїнської позиції в Криму та спротив окупації півострова», – інформують у прокуратурі.

Зазначимо, у повідомленні прокуратури не вказується ім'я підозрюваного. Але судячи з часових рамок йдеться про Ігоря Безлера.

Нагадаємо, більше року тому СБУ завершила досудове розслідування щодо колишнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Безлера.

Раніше на Донеччині підірвали авто соратника Безлера.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО