«Путін не відмовиться від намірів захопити Київ»: у ЗСУ розповіли, чи є загроза для столиці

Президент рф володимир путін ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити всю Україну, у тому числі – Київ.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Ці шанси (наступу на Київ – ред.) є, звісно. Тому, що він (путін – ред.) ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити Україну й безпосередньо столицю нашої держави. Вона дійсно перебуває у пріоритетах його злочинних планів», – зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, попри плани диктатора, загрози наступу російських окупантів на столицю України немає. Зокрема, не спостерігається накопичення сил ворога для вторгнення.

«Що буде в подальшому – це все залежить від його рішень, а також від наявності сил і засобів», – додав Наєв.

Командувач розповів, що наразі триває робота, щоб унеможливити повторний наступ ворога на Київ. Зокрема, військові враховують попередній досвід боїв на Київському напрямку, а також продовжують зміцнювати оборону міста.

Нагадаємо, що Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватись та налагоджувати інфраструктуру для сил росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова до можливого наступу з боку Білорусі. Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, малоймовірно, що Білорусь візьме безпосередню участь у війні проти України, незважаючи на заяву про те, що країна розмістить кілька десятків тисяч мобілізованих росіян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО