НАБУ завершило розслідування справи про заволодіння 5,3 млн грн «Центренерго»

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження про заволодіння понад 5,3 млн грн ПАТ «Центренерго».

Про це йдеться у повідомленні про відкриття та надання доступу до матеріалів на офіційному сайті НАБУ.

«Підозрюваному Козинському Феліксу Григоровичу повідомляємо про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52019000000001110 від 10.12.2019. У зв'язку з цим, Ви маєте право на ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у період з 09:00 хв до 18:00 починаючи з 30.09.2022 кожного робочого дня у приміщенні НАБУ», – йдеться у повідомленні.

На сайті також оприлюднено повний текст цього повідомлення.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

Як відомо, НАБУ оголосило Козинського в розшук. Також ВАКС надав дозвіл на заочне розслідування стосовно нього.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО