Зеленський звернувся до росіян: «Зараз вирішується, чи закінчиться ваше життя»

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян рф та заявив, що їхня влада відправляє їх на смерть, змушуючи воювати проти України. Він закликав їх уникати мобілізації або здаватися у полон.

Про це глава держави заявив у новому відеозверненні.

За його словами, російських командирів не хвилює життя росіян. Для них важливо заповнити пусті місця після вбитих, поранених або тих, хто здався у полон. Вони беруть на війну і молодих людей, які не служили, і пенсіонерів, які проходили службу у радянській армії.

«Зараз – ключовий момент для вас усіх, час коли вирішується, чи закінчиться ваше життя. Не взяти повістку краще, ніж загинути на чужій землі військовим злочинцем», – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що краще уникнути мобілізації, ніж бути покаліченим або предстати перед судом. Крім того, він підкреслив, що російським солдатам варто здаватися у полон.

Зеленський розповів, що Україна гарантує полоненим цивілізоване ставлення та ніхто не дізнається, за яких саме обставин вони потрапили у полон. Крім того, якщо окупанти не захочуть повертатися у росію, то їм це забезпечать.

«Україна у цій війні захищається. Ми захищаємо найсвітліше – ми захищаємо своє життя, наших дітей, нашу свободу. А за що воює росія? Кожен громадянин росії знає, і нехай багато хто не визнає цього, але точно знає, що саме росія несе зло», – додав глава держави.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

У суботу, 24 вересня, путін підписав закони про ув'язнення до 10 років за відмову росіян воювати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО