«Боріться, тікайте або здавайтеся»: Зеленський закликав росіян виходити на протести

Президент України Володимир Зеленський закликав росіян виходити на протести та боротися проти режиму володимира путіна.

Про це глава держави заявив у новому вечірньому відеозверненні.

У зверненні до громадян рф українських лідер заявив, що в російських містах почалися протести проти мобілізації, хоча й не масові.

«Ми бачимо, що люди в Дагестані, Бурятії, інших національних республіках і областях росії розуміють, що їх просто кинули. Кинули на смерть. Чому, наприклад, дагестанці чи будь-хто ще мають гинути на Харківщині чи під Донецьком? Та тому, що одна людина в росії так вирішила за всіх громадян росії. Немає іншої причини. Так він хоче», – розповів Зеленський.

За його словами, росіяни стали співучасниками тортур та вбивств українців, тому що мовчали. Однак він закликав зробити вибір – загинути на війні або залишитися живими.

Презилент зазначив, що російське керівництво хоче призвати на війну проти України близько мільйона громадян. Зокрема, забиратимуть не лише військових у запасі, а й звичайних чоловіків, яких будуть залякувати.

«55 тисяч російських солдатів загинули на цій війні за півроку. Десятки тисяч поранені, скалічені. Бажаєте більше? Ні? Тоді протестуйте. Боріться. Тікайте. Або здавайтесь в український полон. Це варіанти для вас, щоб вижити», – додав глава держави.

Крім того, Зеленський нагадав, що російське керівництво нібито хоче переговорів, але оголошує мобілізацію. Також президент наголосив, що дипломатичний процес буде неможливим у разі, якщо окупанти проведуть псевдореферендуми на захоплених територіях України.

Нагадаємо, що в росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Практично у всіх містах росії після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО