За екснардепа Мартиненка внесли майже 25 млн грн застави

На рахунок Вищого антикорупційного суду внесли 24,7 млн грн, визначені як застава колишньому народному депутату Миколі Мартиненку. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та легалізації коштів.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За словами співрозмовників, кошти внесли ще в п'ятницю, 9 вересня. Наразі на політика поклали такі обов'язки: не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду; прибувати за першою вимогою; повідомляти орган досудового розслідування про зміну місця свого проживання та утримуватись від спілкування з визначеними в ухвалі особами.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО