Частина окупантів втекла з Харківщини у росію – Пентагон

У Міністерстві оборони США вважають, що рф переважно здала позиції українським захисникам на Харківщині. Багато окупантів втекли назад у росію.

Про це повідомляє CNN з посиланням на брифінг представника Пентагону на умовах анонімності.

«Загалом, за нашими оцінками, українці досягають успіхів у боротьбі за звільнення та повернення території на півдні та сході. Біля Харкова, за нашими даними, російські сили в основному поступилися українцям своїми територіальними здобутками та відступили на північ і схід», – заявив він.

За його словами, багато російських військових з околиць Харкова на північному сході не відступали на Донбас задля перегрупування, а втекли назад до росії.

У Пентагоні заявили, що рф зосередилася на ділянці фронту від Сіверська до Бахмута у Донецькій області. Саме у Бахмуті окупанти намагаються завоювати позиції, а також ворог інтенсивно застосовує артилерію та авіаудари.

Водночас у США назвали контрнаступ на Херсонщині «усвідомленими та вивіреними операціями українців, що передбачають певний помірний рух уперед».

Нагадаємо, що українським військовим вдалося звільнити 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни від російських окупантів.

Олексій Арестович повідомив, що операція ЗСУ на сході та у Херсонській області триває. Проте фаза прориву, швидкого просування, «цунамі» змінилася фазою закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

Водночас російським загарбникам у Харківській області вдалося «зачепитися» за річку Оскол неподалік Ізюма.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО