У Генштабі вперше визнали, що Україна причетна до ударів по авіабазах рф в Криму

Серію ударів по російських авіабазах у тимчасово окупованому Криму завдали українські військові. Зокрема, по аеродрому «Саки» біля селища Новофедорівка.

Про це повідомляється у статті, авторами якої виступили головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови оборонного комітету Верховної ради Михайло Забродський. Матеріал опубліковано на сайті «Укрінформу».

Як пишуть Залужний та Забродський, головною особливістю війни росії проти України є вирішальна диспропорція у можливостях. Позбавити окупантів такої переваги, на жаль, неможливо. Але українці зможуть «протиставити супротивникові свою здатність діяти подібним чином і на подібну дальність».

Йдеться про поставки партнерами України для ЗСУ систем озброєння чи певних найменувань боєприпасів із відповідною дальністю дії, йдеться у статті.

У Генштабі уточнюють, що в цілому на ситуацію можуть вплинути не тільки поставки ракет MGM-140B ATACMS Block 1A для РСЗВ Himars, а й «комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації та Військово-морських сил ЗС України та інших. складових їх могутності».

Одним із головних прикладів правильності такого підходу є успішні зусилля ЗСУ з фізичного перенесення бойових дій на територію Криму, зазначають Залужний та Забродський.

«Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, насамперед - по аеродрому Саки», - констатують у статті.

Нагадаємо, 9 серпня на військовій авіабазі рф біля селища Новофедорівка, розташованого в окупованому Криму, пролунали кілька потужних вибухів.

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення дев'яти російських літаків на аеродромі «Саки». У той же час в міноборони росії заявили, що причиною вибуху на території аеродрому стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Пізніше було опубліковано супутникові знімки авіабази, а західні видання заявили, що Україна стоїть принаймні за трьома вибухами у Криму.

«Слово і діло» пропонує згадати, що про вибухи у Криму говорять західні аналітики та провідні ЗМІ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО