Російські війська стріляють з РСЗВ біля енергоблоків Запорізької АЕС – The Insider

Окупанти встановили реактивні системи залпового вогню неподалік енергоблоків Запорізької АЕС та ведуть звідти обстріл.

Про це пише The Insider.

Журналісти-розслідувачі отримали відео роботи російських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) з території Запорізької атомної електростанції. Відео було знято в ніч із 2 на 3 вересня.

«Докази роботи РСЗВ росіян з території ЗАЕС у ніч із 2 на 3 вересня. На кадрах відео The Insider видно, що РСЗВ розташовані у безпосередній близькості до енергоблоку і ведуть звідти обстріл», – йдеться в повідомленні.

У виданні додають, що на захід від ТЕС знаходиться територія самої АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції, точно встановити неможливо.

Нагадаємо, Генеральний директор Міжнародного агентства ООН з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що переважна більшість систем на Запорізькій атомній електростанції знаходиться в робочому стані та функціонує. Однак фізична цілісність деяких будівель ЗАЕС порушена.

Раніше в Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО