ВАКС оголосив у розшук маріупольського суддю та його помічницю

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар, яких Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, обвинувачений Сараєв і Золотар проживали в Маріуполі Донецької області, який зараз перебуває під російською окупацією. Зв'язку з обвинуваченими немає.

«Клопотання прокурора Гречишкіна Віталія Вікторовича про оголошення обвинувачених (Ігоря Сараєва та Тетяну Золотар – ред.) у розшук - задовольнити. Оголосити у розшук обвинувачену (Тетяну Золотар – ред.). Оголосити у розшук обвинуваченого (Ігоря Сараєва – ред.). Зупинити судове провадження до їх розшуку», – йдеться в рішенні.

Організацію виконання ухвали про розшук обвинувачених доручити детективам Національного антикорупційного бюро України та прокурорам САП, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні.

Як відомо, за версією обвинувачення, Сараєв спільно з помічницею просив та одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

За даними слідства, Золотар була пособником Сараєва в одержанні хабара. Частину неправомірної вигоди знайшли у помічниці суддя вдома під час обшуку.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила від правосуддя підозрюваного НАБУ суддю Сараєва. Водночас, його помічницю суд поновив на посаді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО