Країна ЄС оголосила персоною нон-грата дипломата росії: Кремль заявив про «нову провокацію»

У росії назвали висилку свого дипломата з Румунії «надуманим» приводом та пообіцяли на це «адекватно відповісти».

Про це повідомляє офіційний представник зовнішньополітичного відомства рф Марія Захарова.

«У Румунії продовжується наступ на російську дипломатичну присутність у цій країні. Днями persona non grata оголошено ще одного співробітника нашого посольства в Бухаресті - як завжди безпідставно, під надуманими приводами. Зрозуміло, адекватно відповімо на румунський демарш, про вжиті заходи проінформуємо додатково», - заявила вона.

При цьому, Захарова також додала, що дії Румунії є нібито провокацією та продиктовані бажанням показати лояльність країнам Заходу.

«Йдеться про нову провокацію, реалізовану за сценарієм, який за останні місяці був неодноразово обкатаний у переважній більшості країн-членів Євросоюзу та НАТО», - вважає представник МЗС рф.

Напередодні працівника посольства рф у Бухаресті було проінформовано про рішення очільника МЗС Богдана Ауреску оголосити його персоною нон грата «через невідповідність його діяльності положенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року».

Нагадаємо, що понад два десятки країн вислали сотні російських державних службовців із посольств та консульств після початку повномасштабної війни в Україні. За словами офіційних осіб США та Європи, значна кількість з них, ймовірно, є шпигунами, які видають себе за дипломатів.

Раніше стало відомо, що українські дипломати влаштували ДТП у центрі Відня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО