Українські дипломати влаштували ДТП у центрі Відня: МЗС з‘ясовує обставини

Читать на русском
В МЗС повідомили, що посольство України в Австрії взаємодіє з австрійською поліцією в рамках розслідування ДТП у Відні за участі авто українських дипломатів.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

У центрі столиці Австрії Відні сталася ДТП за участю українських дипломатів. Українське МЗС наразі з'ясовує всі обставини.

Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомляє у Фейсбуці.

Представник МЗС підтвердив, що аварія в австрійській столиці сталася за участі автомобіля українського військового аташе.

«Міністерство закордонних справ України з‘ясовує всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Австрії за участі автомобіля українського військового аташе. Українське посольство взаємодіє із австрійською поліцією та учасниками ДТП», - йдеться у повідомленні.

Ніколенко наголосив, що позиція МЗС України чітка: дипломатичний статус не надає право співробітникам українських дипломатичних установ порушувати правила дорожнього руху та наражати інших на небезпеку.

«Рішення про подальші кроки щодо учасника ДТП буде ухвалене за підсумками розслідування», - додав речник відомства.

Напередодні австрійське видання Kronen Zeitung повідомило про ДТП у Відні нібито за участі п’яних українських дипломатів – їх авто протаранило авто з німецькими туристами, яке зупинилося на червоне світло.

При цьому відомо, що один з пасажирів відмовився від тесту на алкоголь, а ймовірний водій, який за словами постраждалих помінявся місцями з пасажиром, показав більше 2 проміле.

Нагадаємо, що на трасі Київ-Чоп сталася ДТП, рух на міжнародній трасі з боку столиці ускладнений. Також є постраждалі.

Також нагадаємо, наприкінці липня в Запоріжжі сталася масштабна аварія - 30-річний водій автомобіля BMW влетів у припарковані машини, які зачепили пішоходів, що проходять повз. Загинули двоє людей.

На півночі Хорватії 6 серпня у ДТП потрапив польський автобус із прочанами. Щонайменше 12 людей загинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: