Резніков назвав головну помилку росії при вторгненні в Україну

Російська армія розпочала вторгнення в Україну 24 лютого, не сформувавши ударних угруповань для наступу.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю УП.

«Це я не сам придумав як цивільна особа, це військові мені пояснили на рівні Генштабу, що ударне угруповання для наступу передбачає певні ознаки: органи управління і органи забезпечення, і госпіталі, і логістичні ланцюжки, і ударні групи, і т.д. Так от на всіх тих ризикованих зонах, які ви назвали, росіяни не мали ознак завершеного формування масштабного ударного угруповання. Тобто росіяни насправді пішли в атаку, не сформувавши ці ударні угруповання. Власне кажучи, наслідком цього в тому числі стала можливою послідовна деокупація нами Київщини, Чернігівщини та Сумщини», – сказав міністр.

Як розповів Резніков, за правилами, при наступі спочатку артилерія відпрацьовує територію, потім ідуть танки, а потім уже піхота.

«Але вони настільки були переконані, що нахапцем нас візьмуть, що покинули артилерію позаду себе і танками та БТР-ми поїхали на Бровари захоплювати Київ. І ще й везли з собою парадну форму. Це означає, що вони пішли у наступ, не будучи остаточно готові. Тому і їхні логістичні ланцюжки різалися нами так легко. Те ж саме відбулося і в Білорусі. З точки зору військового мистецтва ми бачили, що вони не готові, і тому ми казали, що для формування остаточного ударного угруповання їм потрібен ще час – тиждень, два, три», – додав він.

Резніков також зазначив, що до початку повномасштабної війни не вірив, що росіяни бомбитимуть Київ та інші мирні міста.

Нагадаємо, раніше член парламентського комітету з питань нацбезпеки Сергій Рахманін розповідав, які помилки виправили росіяни після невдалого наступу на Київ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО