РФ безуспішно намагалася йти у наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках – Генштаб

Російські військові проводили наступальні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямах. Збройні сили України відбили їхні атаки, зокрема, в районі Зайцевого, Красногорівки та Авдіївки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація істотних змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу: вони проводять демонстраційні дії з метою сковування українських військ та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії з метою утримання раніше зайнятих рубежів та недопущення наступу ЗСУ.

На Харківському напрямку окупанти здійснили вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Дуванка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Байрак, Старий Салтів, Базаліївка, Коробочкине, Андріївка, Мілове, Чугуїв та Чепіль.

На Слов'янському напрямі противник обстрілював з артилерії райони Бражківки, Карнаухівки, Сулигівки, Нової Дмитрівки, Протопопівки, Адамівки, Залимана, Мазанівки та Долини.

На Донецькому напрямку за підтримки оперативно-тактичної та армійської авіації окупанти проводять наступальні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямі війська рф здійснювали обстріли обстріли біля Григорівки, Сіверська, Верхньокам'янського, Закотного та Івано-Дар'ївки.

На Бахмутському напрямку зафіксовано ворожий вогонь артилерії у бік Соледара, Кодеми, Білогорівки, Бахмутського, Виїмки та Вершини. Біля останнього, а також Зайцевого, Дачі, Бахмута, Яковлівки і Спірного противник задіяв авіацію.

За інформацією Генштабу, окупанти намагалися провести розвідку боєм у районах населених пунктів Івано-Дар'євка, Веселе, Яковлівка та Бахмут – українські військові завдали вогневого ураження та змусили їх відступити. З таким самим результатом ворог вів наступ недалеко від Зайцева.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Водяного, Пісків, Невельського, Новоселівки, Красногорівки та Сухої Балки. Противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Мар'їнка, Красногорівка, Новоселівка, Авдіївка.

Також росіяни вели наступальні бої неподалік Красногорівки та Авдіївки – успіху не мали та відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляно райони населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Оріхів, Шевченко, Гуляйпільське, Новоданилівка, Степногірськ, Ольгівське, Кам’янське та Новосілка.

Українські військові знешкодили розвідувальні групи у районах Великої Новосілки та Времівки.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборонну операцію.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

«Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на багатьох напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу», – заявили у Генштабі.

Нагадаємо, за словами Олексія Арестовича, ЗСУ найближчим часом можуть влаштувати російським окупантам тактичне оточення у районі Ізюма.

За даними британської розвідки, за час повномасштабної війни в Україні було вбито десять генералів рф.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО