Amnesty International вибачилася за звіт про війну в Україні та заявила, що не виправдовує рф

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International принесла вибачення за те, що її звіт про війну росії проти України «заподіяв біль» українській стороні.

Про це Amnesty International заявляє у коментарі агентству Reuters.

«Amnesty International глибоко шкодує про страждання та гнів, які викликав наш прес-реліз про тактику ведення бойових дій українськими військовими. Пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб. Це було єдиною метою при публікації даного дослідження. Хоча ми повністю дотримуємося своїх висновків, ми шкодуємо про завданий біль», - повідомляє АІ.

В електронному листі до Reuters у неділю Amnesty зазначила, що виявила українські збройні сили поряд із цивільними будинками у 19 містах та селах.

«Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни. Ми маємо бути дуже чіткими: жодні задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення з боку росії», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

Керівниця української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук покинула свою посаду у зв'язку зі скандальним звітом AI, заявивши, що цінності організації тепер суперечать цінностям самої Покальчук.

Раніше The Times повідомляли, що скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО