Окупований росією Крим перетворився на величезний тюремно-військовий табір – Зеленський

Україна деокупує Кримський півострів, який належить їй, та поверне туди свободу і стабільність. За роки окупації росіяни перетворили Крим на великий тюремний і військовий табір.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 1 серпня.

«За роки окупації росія перетворила Крим на великий військово-тюремний табір. І десятки тисяч людей стали його жертвами. Крим став плацдармом для ударів по вільній території нашої країни» - зазначив президент.

Зеленський також нагадав, що саме млява реакція західних держав на анексію Криму у 2014 році стала однією з головних передумов того, що через вісім років росія зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну.

«Слабка і недостатньо принципова реакція на окупацію у 2014 році та в наступні роки стала однією з передумов того, що російська агресія змогла розростися до таких масштабів. Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму» - резюмував він.

Нагадаємо, за даними української розвідки, настрої населення в тимчасово окупованому Криму змінюються. Жителі починають усвідомлювати реальність перенесення війни на територію півострова.

Головним інструментом у звільненні Криму буде дипломатичний діалог, але також не виключається використання військових елементів. При цьому Україна може використовувати РСЗВ HIMARS проти російських об'єктів в анексованому Криму. Військові об'єкти рф в Криму є одними з цілей, які повинні вразити українські війська.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО