Британська розвідка прокоментувала використання росією ПВК «Вагнера» у війні

Майже з початку війни російська приватна військова компанія «Вагнера» діє на сході України в координації з російськими окупантами. При цьому, на ПВК була покладена відповідальність за певні ділянки лінії фронту, як і на звичайні підрозділи загарбників з рф.

Про це повідомляє військова розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

«Це значна зміна в порівнянні з попереднім використанням групи з 2015 року, коли вона зазвичай виконувала місії, відмінні від відкритої великомасштабної регулярної військової діяльності росії», - йдеться у зведенні.

Як зазначають в британському Міноборони, цей новий рівень інтеграції ще більше підриває давню політику російської влади щодо заперечення зв'язків між ПВК і російською федерацією.

«Роль ПВК «Вагнера», ймовірно, змінилася, тому що російське військове відомство відчуває гостру нестачу бойової піхоти, проте малоймовірно, що сил «Вагнера» буде достатньо, щоб істотно змінити траєкторію війни», - вважають в розвідці Великої Британії.

Нагадаємо, що найманці ПВК зазнають в Україні величезних втрат. Так, 10 червня на території тимчасово окупованої Луганської області Збройні Сили України знищили базу «вагнерівців». Вижив тільки один окупант. Смішно, що базу найманців в Луганській області вдалося знищити після публікації відео в TikTok.

Саме тому у росії ПВК «Вагнер» набирає рекрутів серед злочинців.

Раніше ми повідомляли, що напередодні українські військові ліквідували групу найманців ПВК «Вагнер».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО