Готувався коригувати удари по Миколаєву: затримано ще одного агента фсб

СБУ під час спецоперації затримала мешканця Миколаєва, який збирав дані щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів у причорноморських районах.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 7 липня.

«Під час спецоперації затримано жителя Миколаєва, який окрім розвідки дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, збирав розвіддані щодо критичної інфраструктури та оборонних об'єктів у причорноморських районах», – йдеться у повідомленні.

Дані, які зловмисник зібрав раніше, російські військові використовували щонайменше під час коригування масового ракетного обстрілу Миколаєва з 26 по 30 червня.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агента: вибухівку, вогнепальну зброю та боєприпаси, російську символіку, мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Мешканцю Миколаєва повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2).

Також вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також щодо додаткової кваліфікації інших епізодів його діяльності за ч. 2 ст. 111 (державна зрада).

Нагадаємо, днями в СБУ відзвітували, що одразу в трьох областях виявлено російських агентів.

До цього на Миколаївщині затримали російських агентів, які розвідували позиції ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО