Санкції проти рф: Байден разом із G7 планує заборонити імпорт російського золота

На саміті G7 у німецькій Баварії, що розпочався сьогодні, 26 червня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден разом із іншими світовими лідерами оголосить про заборону на імпорт золота з росії.

Про це повідомляє Байден у своєму Твітер-акаунті.

Байден зазначив, що США вже запровадили небачені раніше заходи щодо путіна з метою запобігання отримання росією коштів на фінансування війни в Україні.

«Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота – основного експорту, який приносить росії десятки мільярдів доларів», - написав американський лідер.

Раніше західні санкції проти росії не поширювалися на комерційні поставки золота, але багато банків, вантажовідправників і афінажні компанії перестали мати справу з російським дорогоцінним металом після початку вторгнення в Україну.

Варто зазначити, що золото є найважливішим активом російського Центрального банку, який через санкції стикнувся з обмеженнями в доступу до своїх активів за кордоном. Росія щорічно виробляє близько 10% усього золота, що видобувається у світі.

Раніше ми повідомляли, що перед самітом лідери держав-членів G7 (Великої сімки) домовилися включити в наступний пакет санкцій проти росії повну заборону на імпорт російського золота.

Нагадаємо, тим часом 24 червня парламент Канади схвалив законопроєкт, який запропонував прем'єр-міністр Джастін Трюдо - документ передбачає можливість конфіскації російських активів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО