Стефанчук запропонував кандидатуру на посаду омбудсмена: хто це

Спікер Верховної ради Руслан Стефанчук запропонував призначити омбудсменом народного депутата, члена групи «За майбутнє» Дмитра Лубінця.

Про це Стефанчук написав у своєму Facebook.

«Відповідно до вимог законодавства, вніс пропозицію щодо кандидатури народного депутата України Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної ради України з прав людини. Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень», – написав Стефанчук.

Зазначимо, Лубінця було обрано до парламенту за мажоритарним округом №60 у Донецькій області. За даними «Слово і діло», серед мажоритариків області Лубінець є одним із найкращих за рівнем виконання обіцянок.

Нагадаємо, 31 травня Верховна рада звільнила Людмилу Денісову з посади уповноваженого з прав людини. За словами депутата від «Слуги народу», однією з причин звільнення є те, що Денісова «майже не виконувала своїх повноважень» щодо правозахисної діяльності та вела дивну медійну роботу.

ЗМІ писали, що на місце омбудсмена є кілька кандидатур. Це депутати від «Слуги народу» – Микола Тищенко, Мар'яна Безугла та Олександр Качура, а також уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України Олена Вербицька.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО