Час для переговорів України та росії ще не настав – ексдержсекретарка США

Час для початку переговорів між Україною та росією ще не настав.

Таку позицію в інтерв'ю France Culture висловила колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон.

«Я за українців, а це означає, що не можна передчасно поспішати з переговорами. Я думаю, що остаточним успіхом буде поразка путіна. І в цьому я можу лише погодитися з тим, про що просять президент Зеленський та його уряд, тобто тотальний відхід із окупованих територій в Україні», – сказала Клінтон.

Вона також прокоментувала висловлювання президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Заходу «не варто принижувати росію». На думку Клінтон, така позиція є застарілою, а путін давно перейшов червону межу.

Клінтон зазначила, що країни, які «перебувають на передовій» російській агресії – Польща та країни Балтії – мають набагато чіткіше уявлення про те, хто такий путін і які його цілі.

«Путін завжди мав месіанське та самозакохане уявлення про себе: він людина, для якої розпад Радянського Союзу став одним із найбільших лих історії», – сказала колишня держсекретарка, додавши, що путін вже тоді хотів мати великий вплив і панувати над сусідніми країнами.

Нагадаємо, у середині травня Михайло Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією перебуває на паузі. За його словами, переговори відновляться, коли російські політики перестануть перебувати під своєю ж пропагандою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО