Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територій

Президент володимир путін заявив, що роль сучасної росії полягає в тому, щоб «повертати і зміцнювати» суверенітет і території.

Про це він сказав під час зустрічі з молодими підприємцями.

«Петро Перший Північну війну 21 рік вів. Здавалося б, воював із Швецією, щось відторгав. Нічого не відторгав, він повертав. Там, де Петербург заснований — коли він заклав цю столицю, жодна з країн Європи не визнавала цієї столиці, визнавали її за Швецією. А там споконвіку поряд з фінно-угорськими народами жили слов'яни, причому територія перебувала під контролем російської держави. Чого він поліз туди? Повертав. І зміцнював», – цитують путіна пропагандистські ЗМІ.

«Зважаючи на все, на нашу долю теж випало повертати і зміцнювати, і, якщо ми виходитимемо з того, що ці базові цінності становлять основу нашого існування, ми, безумовно, досягнемо успіху у вирішенні завдань, які перед нами стоять», – вважає російський диктатор.

Нагадаємо, сьогодні зі ЗМІ стало відомо, що кремль хоче об'єднати так звані «ДНР» та «ЛНР», а також окуповані території Херсонської та Запорізької областей до одного «федерального округу» у складі росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО