Розблокування українських портів: Лавров заявив, що росія готова дати «гарантії безпеки»

Росія готова оформити «гарантії» того, що не скористається розмінуванням українських портів чи дозволом на виведення з них суден із зерном для досягнення цілей у своїй війні.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ росії Сергій Лавров у ході пресконференції з главою МЗС Туреччини, передають пропагандистські ЗМІ.

«Про це вже говорив президент путін, він публічно сказав, що ми гарантуємо безпеку подібних маршрутів і гарантуємо, що, коли і якщо Україна піде на розмінування і дозволить виведення кораблів, ми не користуватимемося цією операцією на користь спеціальної військової операції», – сказав Лавров.

«Ми готові забезпечувати безпеку суден, які залишають українські порти та йдуть до проток, готові робити це у співпраці з турецькими нашими колегами», – додав він.

Нагадаємо, в МЗС заявили, що Україна відмовиться від будь-яких домовленостей щодо розблокування експорту українського зерна, якщо вони не враховуватимуть інтереси країни. Крім того, у відомстві вважають сумнівними гарантії ненападу на Одесу з боку росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО