Зеленський побував на передовій у Харківській області - деталі

Президент Володимир Зеленський у неділю, 29 травня, відвідав Харківську область. Український лідер відвідав передові позиції українських військових, оглянув знищену інфраструктуру області та провів нараду.

Про це він написав у Фейсбуці та оприлюднив фото з військовими.

Повідомляється, що керівник держави ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів.

Також Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди.

«Харківщина. Передові позиції наших військових. Відчуваю безмежну гордість за наших захисників. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України», - написав Зеленський.

Очільник ОВА Олег Синєгубов показав Зеленському руйнування, які завдала країна-агресор Харкову та області внаслідок регулярних обстрілів.

«2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Усе відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та в усіх інших містах і селах, куди прийшло зло», - повідомляє президент.

Голова Харківської ОВА поінформував Зеленського, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників.

При цьому, голова держави провів робочу нараду щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові.

Як свідчить відео, оприлюднене ОП, президент наголосив на важливості відбудови інфраструктури. За його словами, будуть задіюватися і державні програми, але Зеленський закликав місцеву владу шукати європейські програми щодо будівництва житла, кредитні проєкти тощо.

Нагадаємо, що у Харкові знову обстріляли один із районів міста. Обійшлося без жертв, але спалахнули пожежі. При цьому, в області є постраждалі.

Також напередодні внаслідок потужного обстрілу Харкова військами росії загинуло восьмеро осіб, у тому числі й п'ятимісячний малюк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО