У Верховній Раді підтримали ініціативу щодо використання терміна «рашизм»

Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу про використання терміна «рашизм» щодо ідеологічної системи, вибудуваної в росії.

Про це йдеться у відозві, опублікованому на сайті Верховної Ради.

Комітет зазначає, що даний термін найкраще характеризує російську сучасну ідеологію і те, як діє у війні проти України російська армія і як її в цьому підтримує російське суспільство.

«Вважаємо за необхідне дати офіційне визначення терміна «рашизм» і похідних від нього на основі вже опублікованих статей українських та іноземних авторів з внесенням цього терміна в офіційні термінологічні словники української мови. Закликаємо журналістів і медіаорганізації до повноцінного і частого вживання слова «рашизм» і похідних від нього у своїх публікаціях і ефірах для поступового органічного його входження в науковий, професійний і розмовний дискурс» - йдеться в документі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що президент росії володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін. Його ідеологія повинна бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутінізацію».

Раніше лідери країн-членів Великої сімки за підсумками саміту 8 травня прийняли підсумкову заяву, в якій заявили про неприпустимість перемоги президента росії володимира путіна в Україні, а також пообіцяли продовжувати всебічну підтримку України в її війні проти рашистських загарбників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО