Путін небезпечніший, ніж Гітлер і Сталін – прем'єр Польщі

Президент росії володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін. Його ідеологія має бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутінізацію».

Про це у колонці для Daily Telegraph написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Путін не Гітлер і Сталін. На жаль, він більш небезпечний. У його розпорядженні не лише смертоносніша зброя, а й нові засоби масової інформації для поширення його пропаганди», – заявив Моравецький.

«Подібно до того, як колись Німеччина зазнавала денацифікації, сьогодні єдиний шанс для росії та цивілізованого світу — це «депутінізація». Якщо ми не розпочнемо це завдання негайно, ми втратимо не лише Україну, ми втратимо і свою душу, і свою свободу, і суверенітет. Тому що росія не зупиниться на Києві», – попередив прем'єр.

За його словами, путінська ідеологія «руського миру» – це еквівалент комунізму та нацизму XX століття, за її допомогою росія виправдовує вигадані права та привілеї для своєї країни. Тому, написав Моравецький, цю ідеологію треба викорінити.

Прем'єр Польщі також звинуватив путіна у відкритті нової ери «російського імперіалізму» та поширенні пропаганди, яка «описує агресію проти України як операцію з «ущільнення» країни».

Захід, на думку Моравецького, ігнорував зростаючу загрозу, що виходила від Москви.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Британії Бен Уоллес порівняв дії путіну та його оточення з нацистами.

Генсек правозахисної організації Amnesty International вважає, що путін та керівництво росії відчувають ненависть до всіх українців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО