Потрібно воювати і направляти всі сили, щоб виграти в окупантів, і ми це зробимо – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 30 Квітня, 66-го дня війни проти російських окупантів. Він привітав з Днем прикордонника всіх причетних і висловив упевненість в тому, що українці викинуть окупантів з рідної землі.

Основне зі звернення президента:

  • Україна відзначає День прикордонника. Хоча під час війни не може бути ніяких свят, варто підтримати наших прикордонників - з 24 лютого вони хоробро обороняють Україну, вони першими зустріли противника. 340 прикордонників захищають Маріуполь.
  • Російські окупанти стягують додаткові сили для спроб наступати на Донбасі. Вони пригнали масу підкріплень на Харківщину, намагаються посилити атаки на Донбасі. На цій війні вбито понад 23 тисячі російських солдатів - і буде вбито ще більше.
  • Окупанти знають про величезні втрати. Вони готуються до них. Вони набирають нових людей. Зі слабкою мотивацією. Зі слабким бойовим досвідом. Вони просто хочуть добрати потрібну кількість. Щоб можна було кинути в наступ і ці підрозділи.
  • Російські солдати не розуміють, за що вони воюють. Їм погрожують кримінальними справами за відмову воювати, але не розповідають про рефрижератори з тілами та планові втрати, які вже заклали в штабах російських військ.
  • ЗСУ зібрали багаті жнива із загарбників. Більше тисячі танків, майже дві сотні літаків, майже дві з половиною тисячі броньованих машин всіх видів і типів. Звичайно, у росіян ще є запаси техніки, є ракети для ударів, але війни дуже сильно послабила російську армію.
  • Росіян чекає ще більша кількість санкцій. За Маріуполь, за всі зруйновані міста і громади України, за військові злочини проти наших людей. За ракетні та авіаудари по території України. Світові лідери згодні з цим.
  • Попереду ще багато роботи. Окупанти досі на нашій землі досі не визнають очевидного провалу своєї так званої операції. Ще потрібно воювати та направляти всі сили, щоб вигнати окупантів. І ми це зробимо. Україна буде вільною. Херсон, і Нова Каховка, Мелітополь, Бердянськ, Дніпрорудне і всі інші тимчасово окуповані міста і громади, в яких окупанти вдають із себе зараз нібито «господарів», будуть звільнені. Український прапор повернеться скрізь, де він повинен бути по праву.
  • 30 квітня державними нагородами відзначено 133 нацгвардійці, з них 11 – посмертно.

Нагадаємо, Зеленський сьогодні, 30 квітня, провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Міністерство оборони України не виключає, що путін може оголосити повну мобілізацію в росії, якщо ситуація на Східному фронті погіршиться.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО