Ще одна країна Європи підтримала санкції ЄС проти росії

Норвегія приєдналася до п'ятого пакета санкцій Європейського союзу проти країни-агресора, запроваджених через її вторгнення в Україну. Скандинавська країна закриє свої кордони та порти для російських вантажівок і кораблів.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно з інформацією МЗС Норвегії, заборона заходити в порти країни не стосуватиметься російських рибальських кораблів, які часто вивантажують свій улов в портах на півночі Норвегії.

При цьому, норвезький арктичний архіпелаг Шпіцберген також може не дотримуватися обмежувальних заходів проти росії.

Варто зазначити, що Шпіцберген функціонує згідно з договором 1920-х років, що дозволяє розширити до архіпелагу іноземний доступ.

Напередодні стало відомо, що Німеччина зняла заперечення проти повного ембарго на російську нафту. Тепер є шанс, що ЄС домовиться про нові санкції.

Нагадаємо, що Швейцарія запровадила нові санкції проти росії, які передбачають заборону імпорту вугілля, деревини, цементу, морепродуктів та ікри.

Раніше ми повідомляли, що у Конгресі США схвалили законопроект про конфіскацію російських активів для допомоги Україні. Згодом, президент Байден підтвердив, що активи російських олігархів у США готуються конфіскувати на користь України.

Також нагадаємо, що Боррель розкрив деталі шостого пакету санкцій ЄС проти росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО