По всій Україні зберігається високий ризик застосування хімзброї з боку рф – Міноборони

До Києва та звільнених міст України поки що рано повертатися жителям, оскільки ще є ризик відновлення агресії та застосування росією хімічної зброї.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону у середу, 13 квітня.

За її словами, поки що ЗСУ роблять все можливе, щоб не дати російським окупаційним військам просунутися в глиб території України.

Водночас жителям звільнених регіонів та Києва поки що краще утриматися від повернення додому.

«Справді, зараз ще рано повертатися, зокрема до столиці. І треба не забувати, що на сьогодні високий ризик загалом по державі можливості застосування хімічної зброї з боку Росії – вони розглядають такі сценарії – і, незважаючи на те, що вони вже випустили по Україні понад тисячу ракет, у них залишається величезний арсенал. Тому сьогодні є всі ризики. Поки продовжується війна, ризики є», - сказав Маляр.

Вона також заявила про можливість відновлення агресії росії в тих областях, де зараз вже немає військових.

«Ризик відновлення агресивних дій в інших регіонах, не лише сходу, можливий, тобто ми такі сценарії розглядаємо. Сьогодні ключове завдання російських військ – це схід… але водночас можлива загроза і щодо інших регіонів України. Тому на сьогодні не варто розслаблятися - війна в активній фазі зараз, ми не можемо говорити про те зараз, що там спадає активність, про те, що зменшуються бої - вони є, просто вони продовжуються на сході ... і залежно від того, як розвиватимуться обставини в інших регіонах, будемо зрозуміло, чи ворог просуватиметься далі», - сказала Маляр.

Нагадаємо, за даними Генштабу, росія веде наступ у районі «Азовсталі» та морського порту Маріуполя.

Експерти висловили свою думку, як може розгортатися наступ рф на Донбас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО