Арестович озвучив прогноз щодо звільнення Київської області до кордону з Білоруссю

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович дав прогнози щодо звільнення Київської області. Також він розповів, чому армія росії програла у битві за Київ.

Свою думку він озвучив в ефірі телемарафону у суботу, 2 квітня.

«У них (окупантів, – ред.) був задум залишити певні сили, щоб стримувати наші війська біля Києва і не давати перекидати їх на допомогу нашим військам в інші райони, насамперед на сході. Але це не вийшло, тому що відступ – це складний період воєнних дій. Вони просто не втримали ситуацію та посипалися з урахуванням проблем із тиловим забезпеченням», – сказав Арестович.

За його словами, противник пішов із Чорнобильської АЕС, а у напрямку Броварів відступив у Сумську область.

«Я думаю, що наші війська ще сьогодні-завтра пройдуть туди (на північ, – ред.) і можна буде говорити, що буде звільнено територію Київської області до білоруського кордону», – додав Арестович.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росія почала відводити частину своїх військ від Києва та від Чернігова. Окупанти повністю покинули Броварський район.

Сьогодні вранці у Генштабі повідомили, що окупанти відводять війська на окремих напрямках, ймовірно, для подальшого наступу на Слобожанському, Донецькому та Луганському напрямках.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО