Рада може дозволити запис до територіальної оборони через «Дію»

У Верховній Раді вивчається можливість дозволити українцям запис в сили територіальної оборони через додаток «Дія».

Про це розповів голова фракції «Слуг народу» Давид Арахамія у коментарі журналістам 22 лютого, повідомляє УНІАН.

На думку Арахамії, така ідея дозволить позбутися зайвої бюрократії при комплектуванні Сил тероборони. Він розповів, що зараз багато громадян України відмовляються вступати в тероборону, через те, що занадто великий список документів, які потрібно зібрати. А потрібно зробити так, щоб українці могли вступати в сили то буквально в кілька кліків.

«Ми там, до речі, проговорили також хорошу ініціативу, щоб в Мінцифри через «Дію» зробили запис в сили територіальної оборони» - сказав він.

Арахамія додав, що також Рада розглядає прийняття закону про зброю, щоб дозволити людям купувати зброю і записуватися в сили то зі своїм озброєнням.

Нагадаємо, 22 лютого президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів Збройних Сил. Також незабаром буде проведено збори резервістів територіальної оборони.

Також в Україні можуть підняти граничний вік резервістів для служби в Силах територіальної оборони, щоб збільшити кількість людей, які можуть в них вступити. Крім цього, незабаром бійців підрозділів територіальної оборони України зможуть перекидати з одного регіону в інший в рамках ротації. А ще планується незабаром переглянути вимоги для вступу в територіальну оборону. Зокрема, це буде зроблено потім, щоб охопити більше категорій населення України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО