Росія виділила п'ять мільярдів рублів для «евакуйованих» з ОРДЛО

Ростовська область Росії отримала п'ять мільярдів рублів (близько 1,75 млрд грн) для виплат жителям ОРДЛО, яких в примусовому порядку «евакуювали» з території тимчасово окупованих районів Донбасу.

Про це заявив перший заступник губернатора Ростовської області Ігор Гуськов, повідомляє російський Інтерфакс.

«Інформую, що 5 млрд рублів федеральних коштів прийшли в Ростовську область. Створено оперативний штаб, закріплені заступники губернатора по позиціях» - заявив він.

Гуськов також повідомив, що за вечір і ніч в область через кордон провезли 1157 осіб «евакуйованих», серед яких 353 дитини.

«Те, що стосується ситуації - у нас сім автомобільних пунктів пропуску, два залізничних, і сім пішохідних» - сказав він.

Нагадаємо, 18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів lj РФ.

Однак пізніше виявилося, що ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, який 18 лютого начебто виступив з терміновим зверненням до жителів ОРЛО про «евакуацію», насправді записав це відео два дні тому. Аналогічно два дні тому виявилося записано «термінове відео» Пушиліна.

У Кремлі спочатку розгубилися від таких дій бойовиків на Донбасі. Однак потім вирішили підкупити «евакуйованих«, і Путін доручив уряду РФ терміново забезпечити виплату кожному біженцю, який прибуває в Ростовську область з «ЛДНР» у розмірі 10 тисяч рублів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО