Україна радить авіакомпаніям уникати польотів над Чорним морем: деталі

Україна офіційно опублікувала рекомендацію авіакомпаніям не виконувати польотів над відкритими водами Чорного моря з 14 по 19 лютого у зв’язку з навчаннями РФ.

Про це повідомив голова «Украероруху» Андрій Ярмак.

«Україною здійснено офіційну публікацію аеронавігаційної інформації про активацію потенційно небезпечної зони у повітряному просторі над відкритими водами Чорного моря – з 14.02 по 19.02.2022», – йдеться в повідомленні.

Тобто вже від завтра авіакомпаніям рекомендовано не виконувати польоти протягом визначено проміжку часу над цією зоною, та заздалегідь планувати оптимальні маршрути з урахуванням поточної ситуації. Варто зауважити, що рекомендація не блокує в цілому польоти над Чорним морем.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше заявив, що вже завтра, 14 лютого, міжнародне повітряне сполучення з Україною може бути припинено через призупинення страховки цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі країни.

У Мінінфраструктури заявили, що Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак в авіакомпаній можуть виникати складнощі зі страховими компаніями.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО