Зброя для захисту від РФ: Німеччина знову відмовила допомогти Україні

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт підтвердила, що ніяких поставок озброєння в Україну не буде, щоб «не сприяти загостренню».

Про це повідомляють видання Tagesschau та DW, з посиланням на інтерв'ю Ламбрехт медіагрупі Funke.

Зазначається, що посольство України у Німеччині звернулося із офіційним листом до німецького уряду, в якому просить надати оборонне озброєння і перераховує конкретний список необхідного.

Водночас, Ламбрехт вчергове озвучила відмову Німеччини від постачання зброї в Україну, пояснивши це тим, що допомога Україні нібито може спровокувати загострення ситуації.

«І в минулому була чітка позиція федерального уряду - ми не поставляємо зброю в кризові регіони, щоб не сприяти там подальшому загостренню. У конфлікті навколо України партнери повернулися за стіл переговорів - наприклад, у рамках Ради Росія-НАТО та «нормандського формату». Тому зараз наше завдання - це деескалація. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом», - зазначила міністр.

При цьому, коментуючи перспективу вступу України до НАТО, Ламбрехт заявила, що цього питання наразі «немає на порядку денному». Проте вона нагадала, що подавати заявку на вступ до НАТО – це «суверенне рішення України».

Нагадаємо, що Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок здійснить другий візит до України на запрошення голови МЗС Дмитра Кулеби.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО