Росія підготувалася до вторгнення в Україну на 70 відсотків – Reuters

Росія вже підтягнула до кордону України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснювати вторгнення в українські межі. Однак президент Росії Володимир Путін може обрати інший сценарій.

Про це стверджує інформаційне агентство Reuters з посиланням на неназваних представників Білого дому.

Так, у матеріалі видання стверджується, що за останні два тижні кількість батальйонних тактичних груп російських військ на кордоні з Україною зросла з 60 до 83, ще 14 груп на підході. Видання з посиланням на деяких анонімних чиновників стверджує, що наступ може початися найближчими днями. Неназвані анонімні джерела агентства пов'язують початок російського вторгнення з погодою - нібито з 15 лютого прогнозуються сильні морози та земля добре промерзне, що дасть військам Росії можливість пересуватися по бездоріжжю.

Крім того, у Вашингтоні також заявили, що в разі повномасштабного вторгнення Росії Київ нібито може впасти протягом декількох днів, а втрати складуть десятки тисяч осіб.

«Україна може втратити від 5 тисяч до 25 тисяч військовослужбовців, в той час, як втрати російських військ можуть скласти від 3 тисяч до 10 тисяч, а втрати серед цивільного населення можуть скласти від 25 тисяч до 50 тисяч, за оцінками США» - стверджується в матеріалі.

Нагадаємо, раніше американське агентство Bloomberg випадково опублікувало заголовок про вторгнення Росії в Україну. Він провісив на сайті пів години, після чого його видалили.

У Росії у відповідь на цей інцидент заявили, що помилкова публікація агентства Bloomberg про вторгнення РФ в Україну показала небезпеку спровокованої Заходом напруженості.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО