У Держдепартаменті спростували готовність впровадити превентивні санкції проти Росії

Сполучені Штати не планують вводити превентивні санкції проти Росії, оскільки Вашингтон вважає такий шлях неефективним. Вигідніше тримати Росію в напрузі та не розкривати своїх планів.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд в ефірі американського телеканалу CBS.

За словами Нуланд, США введуть проти Росії економічні санкції та заходи проти російських еліт, у тому числі жорсткий експортний контроль. Але це не буде вводитися превентивно.

«Що стосується цього пакету санкцій, то, знаєте, стримування найкраще працює тоді, коли є деяка стратегічна невизначеність щодо того, що конкретно ми збираємося робити... Якщо ми їх розкриємо зараз, тоді Росія зможе почати вживати заходів щодо пом'якшення наслідків, і нам це здається безглуздим» - сказала вона, коментуючи можливість накладення вето президента Джозефа Байдена на законопроєкт, що передбачає введення превентивних санкцій проти РФ.

Раніше, 30 січня, стало відомо, що голова сенатського комітету з міжнародних відносин демократ Роберт Менендес допускає введення санкцій проти Росії до її повномасштабного вторгнення в Україну.

Американські ЗМІ писали про те, що санкції, якими Байден пригрозив для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати всю російську економіку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО