Кулеба прокоментував відчайдушне небажання Німеччини надавати зброю Україні

Україна вкрай розчарована рішенням Німеччини не надавати Україні оборонну зброю. У Києві сподіваються, що Берлін змінить позицію з питання збройових поставок, в іншому випадку відносини між країнами зіпсуються на десятки років.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

«Ми розчаровані тим, що Німеччина як і раніше не дає дозволу на поставку оборонних озброєнь в Україну, особливо з урахуванням поточної ситуації» - сказав він.

Кулеба додав, що Німеччина перебуває в боргу перед Україною ще з часів Другої світової війни та частина її відповідальності сьогодні полягає в тому, щоб приймати вірні рішення. Відмова від постачання зброї Україні не є такою.

«Відмова Німеччини в цьому питанні також розчаровує українську громадськість. На жаль, українці пам'ятатимуть про це десятиліттями, і мені як міністру закордонних справ від цього дуже сумно. Бажаю, щоб наше партнерство процвітало і щоб люди відчували дружні та теплі почуття один до одного» - резюмував він.

Раніше посол України у ФРН заявив, що Німеччина повинна надати Україні не менше 100 тисяч одиниць захисного спорядження - бронежилетів і шоломів - для потреб Військ територіальної оборони України.

Тим часом Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО