«Сфабрикувати вторгнення в Україну»: американська розвідка дізналася про спецоперацію Росії на Донбасі

У РФ задумали повторити сценарій 2014 року і провести спецоперацію на Донбасі під чужим прапором, щоби створити привід для збройного вторгнення на територію України.

Про це заявив американський радник із національної безпеки Джейк Салліван, передає CNN у п'ятницю, 14 січня.

За словами Саллівана, США мають інформацію, що Росія вже підготувала групу оперативників для проведення спецоперації на Донбасі.

Розвідці вдалося з'ясувати, що бойовиків на Донбасі навчили вести бойові дії у міських умовах. Також у їхніх планах – використовувати вибухівку для актів саботажу.

«Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію про те, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення», - сказав Салліван.

Радник національної безпеки зазначив, що Росія готується повторити сценарій початок воєнних дій у 2014 році.

«Ми бачили цю п'єсу у 2014 році. Вони знову готують цю п'єсу, і ми матимемо в адміністрації додаткові подробиці, про які ми розповімо через 24 години», - підсумував він.

Нагадаємо, перед Новим роком в РНБО повідомляли, що ситуація біля кордонів України є відносно спокійною. Передумов для вторгнення з боку РФ, за даними української розвідки, не спостерігалося.

Перед цим у РНБО оцінили, скільки військових РФ може знадобитися для вторгнення.

А в ОПУ заявляли, що у разі вторгнення Росії понад 90% українців захищатимуть країну.

Водночас, ще на початку грудня 2021 року міністр оборони України Олексій Рєзніков заявляв, що «ймовірність масштабної ескалації з боку Росії - існує. Найімовірнішим часом для ескалації може бути кінець січня».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО