Генсек НАТО прокоментував розташування військ Росії довкола України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на нарощування російських військ довкола України. Він зазначив, що сьогодні існує ризик початку нової війни в Європі.

Про це генсек НАТО повідомив під час свого виступу.

«Російські військові продовжують своє нарощення біля України. Ми бачимо артилерію, ми бачимо війська, ми бачимо прилади для ведення електронної боротьби. Коли все це об'єднане з російською риторикою, коли вони не погоджуються з нашими вимогами. Якщо це все поєднати, то це надсилає нам меседж, що це ризик нового військового конфлікту в Європі», - зазначив Столтенберг.

При цьому, генсек Столтенберг наголосив, що для того, щоб запобігти новій війні в Європі, потрібно сідати за стіл переговорів з Російською Федерацією.

Раніше ми повідомляли, що Столтенберг озвучив теми переговорів на засіданні Ради Росія-НАТО, яке відбудеться 12 січня.

Нагадаємо, що ввечері 30 грудня президент США Джозеф Байден і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. В ході бесіди Байден закликав свого російського візаві відкликати війська з українського кордону і нагадав про наслідки за збройну агресію.

Група з ексчиновників національної безпеки США та експертів по Росії закликали Білий дім публічно оприлюднити санкції проти РФ, які будуть введенні у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Додамо, розмова Байдена та Зеленського відбулася пізно ввечері 2 січня і тривала понад півтори години.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським відзначив завзятість та зусилля України для повернення до повноцінного дотримання режиму припинення вогню на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО