«Омікрон» вже у Києві: у Кличка розповіли про карантинні правила на свята

У столиці вже зафіксували перші випадки зараження на штам Омікрон.

У КМДА закликали мешканців Києва дотримуватися карантинних обмежень, повідомив у Facebook заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Сьогодні у місті вже зафіксовано випадки захворювання на новий штам коронавірусу «Омікрон». Фахівці стверджують, що цей вірус має більшу контагіозність, ніж штам «Дельта». За словами медиків, вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі», - написав Поворозник.

Як зазначив перший заступник голови КМДА, кияни повинні дотримуватися обмежень «жовтої» зони карантину.

Також у Києві заборонено:

  • користуватись громадським транспортом пасажирам, крім осіб, які не досягли 18 років, без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигену терміном дії 72 години; або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини COVID-19, який може бути застосований протягом 30 днів від дати введення дози; або «жовтого» або «зеленого» COVID-сертифікату; або документа про одужання особи від вказаної хвороби;

  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест визначення антигену терміном дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат або документ про одужання.

Раніше ми писали про те, що в Німеччині посилили карантинні обмеження.

Також нагадаємо, Зеленський відповів на петицію про повне скасування карантину та вакцинацію від коронавірусу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО